blog-image

YAŞAMIMIZDA OLUMLU DÜŞÜNCELERİ ARTIRMAK


 YAŞAMIMIZDA OLUMLU DÜŞÜNCELERİ ARTIRMAK

 

Bardağın yarısı boş mu yoksa dolu mu? Olumlu düşünme hakkındaki bu sürekli tartışılan soruyu nasıl yanıtladığınız, hayata bakışınızı, kendinize karşı tutumunuzu ve iyimser veya kötümser olup olmadığınızı yansıtabilir ve hatta sağlığınızı etkileyebilir. Olumlu düşünme, hayatın daha az hoş durumlarını görmezden gelmeniz anlamına gelmez. Olumlu düşünme, tatsızlıklara daha olumlu ve üretken bir şekilde yaklaşmanız anlamına gelir. Olumlu düşünmenin yaşamımıza birçok faydalı yanları bulunmaktadır.

      Pozitif düşünmenin sağlığa faydaları

Yaşam süresini artırır

Depresyona girmeyi engeller

Ağrı ve sıkıntı seviyelerini düşürür

Hastalıklara karşı daha fazla direnç sağlar

Daha iyi psikolojik ve fiziksel esenlikler sağlar

Daha sağlıklı bir yaşama yardımcı olur

Kanserden ölüm riskinin azalmasına yardımcı olur

Zorluklar ve stres zamanlarında daha iyi başa çıkma becerilerini kazandırır

Daha çözüm odaklı olmamızı sağlar

Motivasyonu yükseltir

 

Olumsuz düşünceyi olumlu düşünceye dönüştürmeyi öğrenebilirsiniz. İşlem basittir, ancak zaman ve pratik gerektirir - sonuçta yeni bir alışkanlık yaratıyorsunuz. Daha olumlu ve iyimser bir şekilde düşünmenin ve davranmanın bazı yolları şunlardır:

Kendini kontrol et. Gün içinde periyodik olarak durun ve ne düşündüğünüzü değerlendirin. Düşüncelerinizin çoğunlukla olumsuz olduğunu fark ederseniz, onları olumlu bir şekilde döndürmenin bir yolunu bulmaya çalışın.

 

Değiştirilecek alanları belirleyin. Daha iyimser olmak ve daha olumlu düşünmek istiyorsanız, önce hayatınızın genellikle olumsuz düşündüğünüz alanlarını belirleyin; iş, günlük işe gidip gelme, yaşam değişiklikleri veya arkadaş ilişkileri olabilir. Daha olumlu bir şekilde yaklaşmak için bir alana odaklanarak küçük adımlarla başlayabilirsiniz. Stresinizi yönetmek için olumsuz bir düşünce yerine olumlu bir düşünce düşünün.

Mizah için açık olun. Özellikle zor zamanlarda gülümsemek veya gülmek için kendinize izin verin. Günlük olaylarda mizah arayın. Hayata gülebildiğiniz zaman, daha az stresli hissedersiniz.

Sağlıklı bir yaşam tarzını takip edin. Haftanın çoğu gününde yaklaşık 30 dakika egzersiz yapmayı hedefleyin. Ayrıca gün içinde 5 veya 10 dakikalık zaman dilimlerine bölebilirsiniz. Egzersiz, ruh halini olumlu yönde etkileyebilir ve stresi azaltabilir. Zihninizi ve vücudunuzu beslemek için sağlıklı bir diyet uygulayın. Yeterli uyku almak. Ve stresi yönetmek için teknikler öğrenin.

Kendinizi pozitif insanlarla çevreleyin. Hayatınızdaki kişilerin yararlı tavsiyeler ve geri bildirimler vermek için güvenebileceğiniz pozitif, destekleyici insanlar olduğundan emin olun. Negatif insanlar stres seviyenizi artırabilir ve stresi sağlıklı yollarla yönetme yeteneğinizden şüphe duymanıza neden olabilir.

Olumlu kendi kendine konuşma pratiği yapın. Basit bir kuralı izleyerek başlayın: Başkasına söylemeyeceğiniz hiçbir şeyi kendinize söyleme. Kendinize karşı nazik ve cesaret verici olun. Aklınıza olumsuz bir düşünce girerse, onu mantıklı bir şekilde değerlendirin ve sizin için neyin iyi olduğuna dair onaylarla yanıt verin. Hayatınızda minnettar olduğunuz şeyleri düşünün.

 

https://www.newspdr.com/

Mehmet Arslan

Merhabalar ben Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Arslan. Lisans eğitimimi Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik bölümünde tamamladım. Daha sonra Gaziantep üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik alanında yüksek lisans yaptım. Halen Milli Eğitime bağlı Okul Psikolojik danışmanı olarak Diyarbakır'da görev yapmaktayım.

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!