blog-image

Teknoloji Dünyasının Online Eğitimlerle Psikoloji Mesleğine Katkısı

Teknoloji Dünyasının Online Eğitimlerle Psikoloji Mesleğine Katkısı


21. yüzyıla teknolojiler dünyası demekle pekte haksız sayılmayız çünkü 21. yüzyılı diğer yüzyıllardan keskin şekilde ayıran şey teknolojideki gelişmelerdir ve bu gelişmelerle birlikte bu yüzyıl çağ atlamıştır. Teknolojinin yapay zekaya evrilmeye başladığı bir yüzyılda yaşıyoruz. 19. Yüzyılda bilgisayarlar da yapılan birçok şeyi elimizdeki cep telefonlarında yapabileceğimizi söyleselerdi o yüzyıl da buna inanmaz hatta gülebilirdik oysa şu an akıllı cep telefonu olmayan yoktur ve bu akıllı cep telefonlarından her an youtube’dan video, google’dan ise araştırmalar yapabiliyoruz, online eğitimlere oturduğumuz yerden katılabiliyoruz. Bunlar teknolojinin en güzel yanları olabilir.

Teknoloji aracılığıyla alınan bilgiler için önemli olan onları içselleştirmektir. Bilgileri içselleştirmemize eğitimler katkı sağlar.

 

Çağımızın en olumlu yanı sizce ne olabilir?

Çağımızın en olumlu yanı online eğitimlerdir.

Peki teknoloji ile alınan bilgileri nasıl içselleştirebiliriz işte burada online eğitimler devreye giriyor. Online eğitimler de hocalar o anda orada olur canlı dersler de aklınıza takılan her soruyu o an hocanıza sorabilirsiniz o da size cevaplar ve soru işaretiniz anında giderilmiş olur.

Sorduğumuz sorulara anında aldığımız cevaplar ve soru cevap şeklinde yapılan online eğitimler kişinin derse dikkatini vermesine yardımcı olur böylece o an orda olduğu için dersi kolayca öğrenir. O an için cevabı yanlış olsa bile anında doğru cevabı duyması öğrenme etkileşiminde etkili olacaktır. Uzaktan psikoloji derslerinde kamera ile role playler bile yapılabiliyor, bu da psikologlara ve psikoloji öğrencilerine mesleki gelişimlerinde katkı sağlıyor. Online psikoloji eğitimlerinde danışan ve danışman rolleri vakayı nasıl çalışacağımız yönünden bizlere destek sağlıyor.

Yapılan role playlar de isteğe bağlı olarak danışan ya da danışman olabiliyoruz, bu da mesleki deneyim açısından psikologları ve psikoloji öğrencilerine katkı sağlıyor.

Mesafelerin ötesindedir online eğitimler ve o dersi dinleyene ve o an başka işlerle uğraşmayan kişilere öğrenme açısından katkı sağlar. Hocalardan alınan vaka örnekleri psikoloji okuyan öğrencilerin kendilerini vakalar yönünden geliştirmesine yardımcı olur, ilerde bu bilgileri doğru zamanda kullanabilmesine avantaj sağlar.

Online eğitimlerde psikolojik danışmanlık ve terapi yapılan videoları izleyip bu video üzerinden işlediğimiz konuları pekiştirme fırsatı buluyoruz. Üstelik işlediğimiz konu üzerinden gittiğimiz için psikolojik danışmanlıkta ve terapi de yapılan hataları görüp bu bilgileri daha kalıcı hale getirebiliyoruz.

Teknoloji bizlere alanında uzman hocalarla bir arada olma imkanı sunuyor ve onların deneyimlerinden bizlerde öğrenebiliyoruz.

Üstelik online eğitimlerde psikolojik vakalarımızı bile anlatabiliyoruz böylece hocalarımız bizlere yol gösterebiliyor. Psikologlar için ve psikolojik danışmanlar için süpervizyon almak oldukça önemlidir bunu bizler online eğitimlerde kolaylıkla yapabiliyoruz.

Üstelik online eğitimlerin bir çoğu kayıt ediliyor ve aklımıza takılan bir konu olduğu zaman ilgili eğitimin ders videosunu açıp oradan izleyebiliyoruz böylece bilgiyi içselleştirme imkanımız pekişiyor.

 

Online Eğitimlerde Nasıl Daha Etkili Öğrenebiliriz?

 

Birinci Kendinizi online eğitim saatine önceden hazırlayınız bulunduğunuz ortam sizin odanız olsun ve derste olduğunuzu sizinle yaşayan kişilere bildiriniz böylece online derste iken sizi çok önemli bir şey olmadığı sürece rahatsız etmeyeceklerdir.

İkinci Telefonunuzu sessize alabilirsiniz. Sosyal Medya hesaplarınızdan çıkabilirsiniz.

Üçüncü Kulaklık kullanabilirsiniz böylece sadece dersi dinlersiniz dışardan gelen seslerle bağlantınız kopmuş olur.

Dördüncü Online eğitim de sorular sorunuz bu da öğrenmenize katkı sağlayacaktır. Mutlaka aktif katılım gösteriniz.

Beşinci Yanınıza içeceklerinizi alabilirsiniz. Kahve ve çay gibi ikisi de kafein içerdiği için uykunuz varsa açacaktır.

Altıncı Elmanın uyku açtığını biliyor muydunuz? Beyinde tıpkı bir kahve içme etkisi yaratıyor ve böylece uykunuzu açıyor.

Yedinci Dersi öğrenmeye ve öğrendiklerinizi uygulama niyeti ile dersi dinlemeye başlayabilirsiniz. Niyet beyindeki nöronları aktive eder böylece etkin ders dinleyebilirsiniz.

Sekizinci Nefes çalışması ile zihninizi rahatlatabilirsiniz böylece online eğitimi etkin dinleyebilirsiniz.

Teknolojinin sunduğu online eğitimlerle gelişmeye, değişmeye ve bilgileri içselleştirmeye devam etmeniz dileklerimle…

https://www.newspdr.com/

Emine Sontaş

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!