blog-image

Psikolojik sağlamlık

  Psikolojik sağlamlık, hayatımızı etkileyen önemli faktörlerden biridir. Hayatı daha kolay ve konfor içinde yaşayabilmemiz için psikolojimizin iyi oluşuna dikkat etmemiz gerekir. Aksi halde yorgun bir beden, dalgın bir ruh hali, geçmişe saplanmış bir düşünce yapısı ile kendimizi zincirlere vurulmuş olarak bulabiliriz. 

   Hayatın dinamik bir yapısı vardır ve birey bu hareketlilik içerisinde değişen durumlara karşı güçlü olmak zorundadır. Hayatta başarılarımız kadar başarısızlıklarımızın da var olması çok normal bir durumdur ve bu olumsuzlukları da hayatın bir parçası olarak kabul edip bunlardan ders çıkararak yolumuza devam etmemiz gerekir. Tam tersi durumlarda insan kendini bir döngünün içinde bulabilir ve bu döngü insanı dibe çekebilir. Dipteyken her bir nesne her bir canlı bize anlamsız gelmeye başlar ve tek bir renk halini alarak grileşmiş olarak karşımıza çıkar. Karşımıza çıkan her bir olayın bizi yıkamayacağını ve yıldıramayacağını kendimize kabul ettirdiğimizde grileşen her şey kendi rengine kavuşup daha anlamlı olmaya başlar.

  Psikolojik olarak sağlam kalabilmemiz için kendimizi sevmeliyiz. İnsanları ve değiştiremeyeceğimiz olayları olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmeliyiz. Hatalarda takılı kalmak yerine ders çıkararak yolumuzu ilerletmeliyiz. Bu şekilde psikolojimizi sağlamlaştırırız ve daha sağlıklı zinde bir hayat sürebiliriz.

https://www.newspdr.com/

ümmügülsüm kalkan

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü, 2021 yılı mezunuyum. BDT, Aile ve Çift terapisi, Oyun terapisi, Cinsel terapi eğitimi almış bulunmaktayım. Kendimi mesleki bilgi alanında geliştirmek istiyorum. Alanıma da katkıda bulunmak isterim.

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!